Country – huse forbedrer sundhedstilstanden

Hos Tina Jensen på Hjallerup Hestepension øger de 3 nyindkøbte Country – huse sundhedstilstanden hos de ca. 50 travheste som ved luftvejs- eller benproblemer bliver sat i løsdrift, i netop disse huse fra CN Agro.

Man kan nå langt med medicin, men en af de bedste løsninger mod luftvejsproblemer er, at få hestene ud. Ligeledes har heste med benproblemer brug for at røre sig mere end hvad de kan i en boks på 3 x 3 meter. Disse problemer kan Country-husene løse. Tina Jensen har sat husene lige ved siden af hendes meget smukke og idylliske ejendom ved Hjallerup. Nu har hun rig mulighed for at holde ekstra godt øje med de heste, der er placeret i udendørsstald, for at få det bedre!

Ofte går der mere end 1 hest i hvert hus og dette er med til at motivere hestene til at få rørt sig. Idag drejer det meste sig jo om velfærd og adfærd hos dyrene og at vi skal imødekomme det, så godt vi nu kan. Hestene på Hjallerup Hestepension har rig mulighed for social kontakt med andre heste, også selvom de skulle være kommet til skade eller har andre problemer. Dette er Tina Jensen meget glad for. det betyder jo meget, at de ikke står og vrinsker efter hinanden, men at der er en vis ro på gårdspladsen. dette er også generelt med til at berolige hestene og dermed gøre arbejdet med dem lettere.

Hestene i Country-husene bliver fodret i krybber, der er hængt op på siderne i huset. her er 2 – 3 meter mellem hver krybbe, som gør, at dyrene har fred, når de æder, også selvom der går flere derinde.

Husene har mange muligheder og kan blandt andet fås indrettet med hestebokse. Dette forhindrer ikke, at hestene stadig får den friske luft på grund fra vindnettet, der er sat på den øverste del af huset. Samtidig er det et billigt alternativ til en stor staldbygning. Ej at forglemme, er husene flytbare og det gør det meget nemt at transportere dem i forbindelse med vask eller bare en generel rengøring på vaskepladsen.