Godkendte vogne til grisetransport

CN Agro tilbyder grisevogne i størrelser fra 6 til 12 meter.

CN ​Agro tilbyder transportvogne – grisevogne – der opfylder kravene fra SPF og kan dermed godkendes til SPF-Ejertransport.

”Det vil blandt andet sige, at der ikke må være sprækker på over to en halv cm, og at bunden er fuldsvejset, samt at der er net for alle åbninger” siger fabrikant Christian Nørgaard.

Vognen skal også opfylde en række krav til materialer og opbygning. Grundlæggende skal vognen være rengøringsvenlig og må ikke være opbygget af materialer, som ikke kan rengøres. Forreste ende skal være lukket, så stænk fra traktordækkene ikke kan komme ind til dyrene. Endvidere skal vognen være udstyret med net for alle åbninger, så fugle ikke kan flyve ind på ladet.

Vognene fra CN Agro er 2,5 meter brede – det er hvad loven tillader – og fra 6 til 12 meter i længden. 12 meter er maksimum i henhold til loven, da traktor og vognens samlede længde ikke må overstige 18,5 meter total.

Som grisevogne fåes de i to udgaver, henholdsvis med og uden hydraulik. Med høj undervogn og uden hydraulik er læssehøjden 100 – 120 cm og kan passe til en rampe. Med hydraulik er der igen to udgaver – en almindelig med en vandring fra 0 til cirka 60 cm og en ekstra med ordinær vandring fra 0 til 1 m.

Vognene kan udstyres med ekstra sidedøre og skillerum, efter kundens ønsker og behov.

Ofte monteres der digitalvægt på vognene. Dette består af 4 vejeceller, der monteres fast under vognens bund. Når vognen sænkes og hjulene justeres op, registreres totalvægten. Displayet kan monteres i traktorens kabine eller evt. på vognens forende, så den er synlig for føren.

Denne vogn er ikke højere end de øvrige vogne, der er blot indsat en ekstra etage til grisene, og den vil især være til transport af 7 og 30 kilos grise.

Omtale fra magasinet ”Svin”, August 2011.