Kalvehuse – redder liv og øger trivsel og tilvækst​

Resultatet ved brug af kalvehytter og huse giver for alle besætninger et mærkbart fald i de to mest almindelige kalvelidelser, lungebetændelse og diarre.

Efter ca. 14 dages ophold i mindre hytter, flyttes kalvene i hold til større gruppehytter, som regel med 8-10 dyr i hver gruppe.

For huse og hytter der fremstilles hos CN AGRO, er udformningen valgt med omhu.
Husene er rummelige og med god luftcirkulation, uden at det på noget tidspunkt, bliver til træk i husene. Luftfornyelsen er stærk medvirkende til den gode sundhedstilstand.
I for små huse med stillestående luft, kan sommerperioden give alt for høje temperaturer, til stor fare og ubehag for dyrene.

Vinterperioden med frost, sne og regn, er ikke nær så farlig for sundheden. Denne årstid passer dyrene godt, når blot lejet er tørt, og der ikke drypper kondensvand fra taget.
For at imødegå dette, monteres kalvehusene altid med anti-kondens belægning på undersiden af tagpladerne. Husenes sider fremstilles altid i lamineret træ, hvilket giver en rengøringsvenlig overflade og ingen kondens-problemer.

Kalveproducenter bliver tit spurgt om generne ved at have kalvene anbragt i kalvehuse, hvad angår fodring, rengøring, etc. Svaret er hver gang: Det er nemt, at rationalisere arbejdsgangene, da der som oftest er mere plads til rådighed, for bl.a maskiner, end det ofte er tilfældet indendørs! Hvad angår vejrliget, lyder svaret nogenlunde sådant:

Der er ca. 20 dage årligt, hvor voldsom regn, sne og frost kan være besværlig,——– men tidsmæssigt, tjenes det hurtigt hjem igen, da pasning af syge dyr, medicinering og ærgrelser er så godt som elimineret!

En af CN AGROs kunder citerede for nylig: Daglig, at passe kalve med høj sundhedsstatus og et godt immunforsvar, er en UDSØGT FORNØJELSE, som man hver dag kan glædes ved!