Ballering med eller uden slowfeeder-låg

Ballering med eller uden slowfeeder låg.
Partisk og håndterbar ballering, der er let for 1 mand at flytte. Særligt velegnet til heste.
Størrelsen tilgodeser hesteejere med mindre flokke med alt fra én til fem heste.

Ballering – varenr. OK674
Se youtube video: Ring feeder 674
Består af 3 dele, samlet med bolte.
Mål: Diameter: 1,28 m, indvendig diameter: 1,24 m, højde: 0,78 m, vægt: 30 kg
Pris kr. 1.995,- (ekskl. moms)

Slow-feederlåg – varenr. OK 675
Passer til ballering varenr.  674
Når heste fodres på folden med grovfolder spilder de typisk meget hø. Ofte løber de også tom for hø, fordi de æder for hurtigt.
Men det er uheldig, da det påvirker deres mavesyre negativt.
Se youtube video: Ring feeder 675
Pris kr. 695,- (ekskl. moms)

Bestil her

Beskrivelse

Ny foderring / ballering til folde med færre heste

Flere ulemper ved fodring direkte på jorden.
I vinterhalvåret, hvor der ikke er meget græs tilbage, fodres hestene udenfor med stråfoder. Lægges stråfoderet direkte på jorden, vil hestene træde i det. Nogle heste foretrækker også at urinere i stråfoderet, da det sprøjter mindre på deres ben, end hvis de gør det på den bare jord.
Det nedtrådte og beskidte foder gider dyrene ikke æde. unødigt spild og en fold med gammelt foder er derfor konsekvensen. hertil kommer ekstra foderudgifter. Se artikel på Fritidsmarkedet

Undgå skadelig konkurrence ved at anvende flere foderringe på samme fold

Den mindre foderring er også god til hesteejere, der ønsker at opstille flere foderring på samme fold.
Det kunne være for at forhindre konkurrence om foderet, hvor en eller flere dominerende heste ellers holder de svage væk. Andre igen opstiller flere foderringe på samme fold, så hestene tvinges til at tage turen fra den ene foderring til den anden for motionens skyld.

Låg design hjælper til at at hestene ikke forspiser sig.

Når heste fodres på folden med grovfolder spilder de typisk meget hø. Ofte løber de også tom for hø, fordi de æder for hurtigt. Men det er uheldig, da det påvirker deres mavesyre negativt.
Med Slow-feeder foderring nr. 674/675 rodes bod på begge udfordringer. Slow-feeder’en består en plast foderring med en indvendig diameter på 125 cm og et stort og forholdsvis tungt plast låg med 48 huller (11×6 cm). Foderringen fyldes og låget lægges ovenpå høet. Hestene æder så kun små totter grovfoder, som de trækker op igennem hullerne i låget. På den måde begrænses, hvor meget grovfoder de kan få fat på, og man undgår unødvendigt foderspild.

Beskytter foderet mod vind og vejr

En lille forhøjning omkring lågets huller sørger for, at regnvand ledes forbi hullerne. Det er med til at mindske mængden af regnvand, der lander på høet med op til 75%. Det hænger sammen med, at lågets overflade er 25% åbning og 75% flade. Otte mindre huller langs lågets yderkant sørger for, at regnvandet løber ud og ned langs siden af foderringen, hvor det ikke gør skade på høet.

Ved CN AGRO A/S vil vi altid gerne være din foretrukne leverandør af alt til landbruget. Derfor har vi også en bred række af forskellige balleringe, som alle er blandt de bedste på markedet. En af de store fordele ved at anvende en ballering ved fodring af dyr, er at dyrene ikke træder rundt i foderet, og spildet derfor reduceres til et minimum. Vi har flere forskellige typer af balleringe. Fælles for dem alle er at de er samlet med bolte eller spyd, og er 2 eller 3-delte, med en diameter på 1,28 – 2,30 m.